Producent folii perforowanej

Popularny typ opakowań w branży spożywczej – choć nie tylko – to folia perforowana, czyli z otworami. Wykonane w niej niewielkie, regularnie rozmieszczone dziurki sprawiają, że zapewnia bezproblemowy dopływ powietrza dla towaru. To niezbędne do odpowiedniego przechowywania czy transportu wielu specyficznych produktów: roślin doniczkowych lub ciętych, bukietów, a także wyrobów cukierniczych, pieczywa, oraz różnego typu warzyw. Wszystkie te towary mają zapewnioną skuteczną osłonę przed zanieczyszczeniami i uszkodzeniami, a jednocześnie zachowują odpowiednie warunki i wilgotność powietrza, więc nie są narażone na wysychanie. W branżach spożywczej czy ogrodniczej folia perforowana jest niezawodna.

Folia z otworami – różne typy

Proponowane przez nas, doświadczonego producenta folii perforowanej, opakowania są wykonywane głównie z folii BOPP lub CPP. Oba rodzaje doskonale sprawdzają się w branży spożywczej. W naszej ofercie można znaleźć dwie wersje takich folii z dziurkami: z perforacją całościową lub częściową. Obie opcje są popularne i wykorzystywane do przechowywania pieczywa czy wypieków, i atrakcyjnie prezentują się na półkach sklepowych.

Worki z folii perforowanej

Wykonujemy dostosowane do potrzeb opakowania z folii perforowanej. Chętnie podzielimy się naszą wiedzą i doświadczeniem, i doradzimy w kwestii wybrania optymalnych rozwiązań. W naszej siedzibie pod Warszawą możliwe jest nawet przetestowanie folii na żywo i sprawdzenie, czy jej trwałość i wymiary są odpowiednie. Dzięki temu z pewnością uda się wybrać idealnie dopasowane parametry.